Al-madd al-'asly at-tabi'y  

Posted by: Sa invatam Coran in

Al-madd al-'asly at-tabi'y (alungirea originala naturala) este acela aflat in mod natural, original in natura literei de madd si nu se produce ca urmare a asocierii literei de madd cu "sukun" sau "hamzah" (ca in cazul madd-ului derivate / contextual "fara'y").


Ca, spre exemplu, in cazul cuvintelor:

قَال يقُول قِيل

Denumirea de madd original i-a fost atribuita acestui tip de madd datorita faptului ca acesta se afla la originea aparitiei madd-ului derivat / contextual; iar cea de madd natural datorita faptului ca, in mod natural, in pronuntie literele de madd presupun aceasta alungire/marime (durata in timp a literei in momentul pronuntiei).

Mentiune:

# litera alif este intotdeauna, in acelasi timp, "harf madd" si "harf liyn", datorita faptului ca este intotdeauna saakinah, iar litera care o precede este insotita de fathah

# in schimb, literele uau si ya pot fi uneori, fie litere de madd daca sunt saakinah si precedate de o litera insotita de dammah, in cazul lui uau sau de kasrah, in cazul lui ya;// fie harf liyn daca sunt saakinah si precedate de fathah; // iar alteori este posibil ca acestea sa nu fie nici "harf madd", nici "harf liyn", daca sunt insotite de orice fel de harakaat si nu sunt saakinah.





This entry was posted on joi, ianuarie 03, 2013 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu