Pentru incepatori  

Posted by: Sa invatam Coran in


Assalam alekum ua rahmatullahi ua barakatuhu!
In dorinta de a le usura demersul de invatare a alfabetului arab celor care nu au nici un fel de informatie despre aceasta, am creat aceasta categorie ca un indrumar succint.
Asadar, primul pas pe care ar trebui sa-l faceti este acela de a va familiariza ca si "poza" cu literele alfabetului arab.  
 http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/alfabetul-arab_08.html
Dupa aceea, trebuie sa stiti ca literele alfabetului arab, atunci cand sunt parte in structura anumitor cuvinte, se leaga intotdeauna intre ele cu literele anterioare si urmatoare acestora. Pentru aceasta, fiecare litera are patru forme de scriere, si anume – una atunci cand se scrie in forma individuala, alta atunci cand se afla la inceputul cuvantului, o alta la mijlocul cuvantului si, de asemenea, o alta forma atunci cand se afla la sfarsitul cuvantului.
http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/cum-se-scriu-literele-in-limba-araba.html
Apoi ar trebui sa stiti ca dintre cele 28 de litere ale alfabetului arab sase fac exceptie de la aceasta regula, nelegandu-se cu literele urmatorare lor si avand astfel numai doua forme de scriere, in loc de patru.
 http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/litere-care-nu-se-leaga-cu-literele.html
Urmatorul pas este acela de a sti ca literele (consoane) pot fi insotite de vocale scurte ("harakat")
 http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/vocalele-scurte-harakaat.html  care uneori pot fi chiar dublate ("tanuuiyn")
http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/vocalele-scurte-dublate-tanuiyn.html   sau literele pot fi "lipsite de harakat" (cu "sukuun")
 http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/litere-fara-vocale-sukun.html .
Alaturi de  vocalele scurte, in limba araba mai exista si asa-numitele "vocale lungi", care sunt de fapt "literele de mad"
 http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/vocalele-lungi-literele-de-madd.html   ,  iar literele obisnuite se pot prezenta uneori ca o "litera dubla" (cu "shaddah")
 http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/litere-duble-shaddah.html  .
Daca pana aici totul este in regula, de acum incolo nu va mai puteti numi incepatori.
 Puteti accesa cu incredere categoria "Planul cursului", documentul "Planul cursului pentru invatarea alfabetului arab"
http://sa-invatam-coran.blogspot.com/2011/12/planul-cursului-pentru-invatarea.html  , si, urmandu-l, puteti consulta materialele existente in categoria "limba araba", precum si in categoria "materiale pentru testare limba araba".
Daca si acest pas a fost traversat cu succes, atunci puteti urma succesiv modulele cursului de invatare a regulilior de recitare a Nobilului Coran, al carui plan il veti gasi in categoria "Planul cursului", iar materialele aferente acestora in categoriile "reguli de tajwid" si "materiale pentru testare tajwid". 
Conform evidentelor existente in Nobilul Coran si in Sunnah profetului Muhammad (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!), recitarea corecta a Coranului, urmand regulile de tajwid, este obligatorie pentru fiecare musulman.
Cu siguranta drumul pe care pornim impreuna poate fi un drum uneori anevoios, dar cu cat efortul va fi mai mare, cu atat rasplata de la Allah va fi mai mare, cu voia Sa,  si orice lucru facut pentru multumirea lui Allah, El il va usura din mare Indurarea Sa.
 Va rugam respectuos ca orice remarca, sugestie, intrebare, care ar putea ajuta la imbunatatirea modalitatii de prezentare a informatiilor sau la o mai buna intelegere a acestora sa fie trimisa pe adresa noastra de contact sa_invatam_coran@yahoo.com .
Fie ca Allah sa ne usureze tuturor drumul spre multumirea Sa si sa ne rasplateasca straduinta si bunele intentii.
Assalam aleikum ua rahmatullahi ua barakatuhu!

This entry was posted on joi, ianuarie 19, 2012 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu