Nuun saakin si tanuuiyn  

Posted by: Sa invatam Coran in

Definitia lui "nuun saakin": este o litera originala, din structura cuvantului, prezenta in substantive, verbe, prepozitii etc si se poate afla la mijlocul sau la sfarsitul cuvantului, fiind fixa si permanenta din punctul de al scrierii si al pronuntiei, indiferent daca se continua citirea sau se opreste la cuvantul care contine "nuun saakin".
Conform acestei definitii sunt excluse din categoria lui "nuun saakin" literele "nuun mutaharikah" (adica insotite de vocale scurte) sau " nuun mushaddadah" (adica litera dublata,prima "saakinah", iar a doua "mutaharrikah").
Definitia "tanuuiyn"-ului: "nuun saakinah" "in plus" (adica nu exista in structura originala a cuvantului), este prezenta intotdeauna numai la sfarsitul substantivelor, este prezenta numai in pronuntie, dar nu si in scriere, numai atunci cand se continua citirea cu un cuvanrt urmator celui care contine "tanuuiyn"-ul, nu si cand se opreste citirea la respectivul cuvant.

This entry was posted on sâmbătă, ianuarie 14, 2012 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu