Verdictul teologiei islamice pentru "lahen"  

Posted by: Sa invatam Coran in

Din punctul  de vedere al reglementarilor teologiei islamice, verdictul pentru complacerea in recitarea intr-o forma eronata a versetelor / cuvintelor coranice sau deformarea intentionata a acestora este considerata "pacat" ("ithem").

In aceasta ordine de idei, in ceea ce priveste recitarea Coranului oamenii se impart in trei categorii:

- cel care infrumuseteaza si perfectioneaza, considerat "recompensat" – el recita Coranul intr-o forma adecvata, aplicand regulile de tajwid. Acesta este cel despre care trimisul lui Allah (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: "Cel iscusit in privinta  Coranului este alaturi de "ingerii cei nobili" (termenul exact consemnat este de "as-sufarah al-kiraam al-bararah" -  cu voia lui Allah, vom reveni cu o traducere mai exacta)".

- cel care greseste, dar are anumite motive din care decurge aceasta (cum ar fi existenta anumitor deficiente de vorbire sau negasirea cuiva care sa-l invete), considerat "scuzat/motivat" pentru ca Allah nu ii cere unui om mai mult poate face, dar fiecare are obligatia de a se stradui atat cat ii sta in putinta. El este acela pe care Profetul (Pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa!) l-a avut in vedere cand a spus: "Acela care citeste si se poticneste in citirea lui si aceasta reprezinta o greutate pentru el are o rasplata dubla."

- cel care nu are nici un motiv sa greseasca, considerat "vinovat/pacatos" pentru ca el este capabil sa recite Coranul intr-o forma corecta, dar nu o face.

This entry was posted on vineri, decembrie 02, 2011 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu