"Lam lafzul-gealalla", pronunţia "lam-ului" din cuvantul Allah  

Posted by: Sa invatam Coran in


Orice litera care are ca vocală scurtă fathah ("a") sau dammah ("u"), şi care precede litera  Lam mushaddadah existenta in cuvantul "Allah", face ca litera Lam sa fie recitata ca un sunet puternic, gros ("mufakham").

Orice litera care are ca vocală scurtă o kasrah ("i") şi care precede Lam mushaddadah existenta in cuvantul "Allah", face ca litera "lam" sa fie pronuntata ca un sunet slab, subţire ("muraqaq").

Aceleasi reguli se aplica si in cazul cuvantului "Allahumma", litera "lam" citindu-se ca un sunet gros, puternic, in cazul in care este precedata de o consoana care are ca vocala scurta fathah ("a") sau dammah ("u") si ca un sunet subtire, slab, in cazul in care este precedata de o consoana care are ca vocala scurta kasrah ("i").
In afara cuvintelor "Allah" si "Allahumma" (atunci cand sunt precedate de fathah sau dammah sau se afla la inceputul propozotiei) in totalitatea cazurilor "lam mushaddadah" se citeste ca un sunet subtire, slab.

لِّلَّهِ مَا فِى ٱلسَّمَـٰوَٲتِ وَمَا فِى ٱلۡأَرضِ‌ۗ وَإن تُبۡدُواْ مَا فِىٓ أَنفُسِڪُمۡ أَوۡ


تُخۡفُوهُ يُحَاسِبۡكُم بِهِ ٱللَّهُ‌ۖ فَيَغۡفِرُ لِمَن يَشَآءُ وَيُعَذِّبُ مَن يَشَآءُ‌ۗ وَٱللَّهُ


 عَلَىٰ ڪُلِّ شَىۡءٍ۬ قَدِيرٌ

This entry was posted on luni, decembrie 26, 2011 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Abonați-vă la: Postare comentarii (Atom) .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu